Bierrestaurant Heerlijk

Hoe is ons (bier)verhaal gestart? U kunt het lezen hieronder.

Wie zijn wij?


Waar vind je ons?

Scrol verder voor onze locatie en andere nuttige weetjes

Passie voor bier

Bier proeven, bier en gerecht proeven, of gewoon op restaurant en genieten?

Artikel van 2022

Tramhalte->

Opgelet bij parkeren: u dient uw nummerplaat GRATIS te registreren aan de overkant van de straat. Dit geldt voor de hele wijk.

Atlantikwall Raversijde

Bierrestaurant (H)eerlijk is gelegen net naast de luchthaven Ostend/Bruges


Op minder dan 300 meter van het strand en op wandelafstand van Domein Raversyde.


Op het plan hiernaast zie je dat we op wandelafstand van de lijn 

We zijn bereikbaar met de Bus van De Lijn 6 of 69, 68 en de avondlijn 86

... bijna alle wegen leiden naar Heerlijk...


Zelfs de landingsbaan van de Luchthaven grenst aan onze tuin.

Ideaal om iets te eten voor of na uw vlucht.


Kom je met de wagen? Registreer de nummerplaat van uw wagen aan de dichtst bijzijnde automaat. Geldig voor 8 uur!


PROVINCIEDOMEIN ATLANTIKWALL RAVERSYDE

Provinciedomein Atlantikwall Raversyde is een uniek stukje natuurgebied nabij de zee. Een afwisselend landschap nodigt uit tot een heerlijke wandeling, fietsen, lopen en ravotten. Op Raversijde bevindt zich ook een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (V.O.C.).

Ga Op Tijdreis met het gezin, een plezante speurtocht doorheen de geschiedenis van het domein, of leef je uit op het speelpleintje of in het speelbosje Testerep, ontworpen uit recuperatiemateriaal.

Je kan de hond vrij laten lopen op de hondenspeelweide en genieten van de (gratis) fototentoonstelling opgesteld in het hele parkgedeelte.


Kom je naar Oostende voor zee, kunst (Crystal Ship, Ensor,...), rust,...? Teambuilding, vrijgezellenfeest, pensioenviering, communiefeest, babyborrel. We zorgen voor de juiste sfeer om uw verblijf onvergetelijk te maken.Passie voor bier!


Onze passie voor bier is een diepgewortelde liefde en interesse voor alles wat met bier te maken heeft. Het is een passie die verder gaat dan alleen het drinken van een drankje. Het omvat het verkennen van verschillende bierstijlen, het begrijpen van het brouwproces, het ontdekken van nieuwe smaken en het verkennen van de rijke geschiedenis en cultuur van bier. Het is een reis van smaakontdekking en een manier om verbonden te zijn met een wereldwijde gemeenschap van bierliefhebbers.


Mijn liefde voor bier begon met het verkennen trappistenbieren, maar al snel ontdekte ik de eindeloze verscheidenheid aan bierstijlen. Elke stijl heeft zijn eigen unieke karakter en smaakprofiel, van verfrissende pilsners tot rijke en complexe stouts. Het is een avontuur om nieuwe bieren te ontdekken en te proeven, en om de subtiele nuances tussen verschillende merken en brouwerijen te ervaren.


Bij het degusteren ontdekte ik al gauw dat bier bij een gerecht verrassende smaken naar voor kan brengen. Het is dan ook de kunst om de juiste bierkeuze te maken om de smaakervaring van een maaltijd te verbeteren en eventueel de complementaire smaken te benadrukken. Het gaat om het vinden van de perfecte harmonie tussen bier en gerecht. Bij bier & foodpairing zijn er verschillende benaderingen die kunnen worden gevolgd. Eén van de benaderingen is het zoeken naar complementaire smaken. Dit betekent dat je op zoek gaat naar bier en gerechten die elkaar aanvullen in smaak. Bijvoorbeeld, een pittig of gekruid gerecht kan goed samengaan met een hoppig bier dat de smaken verzacht. Een rijk en romig gerecht kan worden gecombineerd met een bier met een volle body en zachte moutige tonen. Ook een mogelijkheid is het creëren van contrast tussen het bier en het gerecht. Dit betekent dat je op zoek gaat naar tegenstellingen in smaak om een gebalanceerde smaakervaring te creëren. Zo kan een zoet gerecht in balans worden gebracht met een bitter bier, waardoor de zoetheid minder overheersend wordt. Een licht en verfrissend of zurig bier kan een vettig gerecht verlichten en de smaakpapillen verfrissen.


Het proces van het ontdekken van bier- en menucombinaties is een persoonlijke reis. Het vereist experimenteren en proeven. Het is belangrijk om een open geest te houden en verschillende bieren met verschillende gerechten te proberen. Je kunt nieuwe combinaties ontdekken die je smaakpapillen verrassen en het geheel naar een hoger niveau tillen. Om bier- en menucombinaties beter te begrijpen, is het ook nuttig om de kenmerken van verschillende bierstijlen te leren kennen. Denk aan aroma's, smaken, body en bitterheid. Dit helpt je bij het selecteren van het juiste bier dat past bij een bepaald gerecht. Soms geven brouwers al een idee welk bier bij welk gerecht te combineren. En hier en daar vind je al wat restaurants die hun gerechten reeds hebben gepaird met gekende en minder gekende bieren en daar al dan niet wat extra uitleg over geven. 


Uiteraard ben je hiervoor bij Restaurant Heerlijk aan het juiste adres. Met ons gevarieerde gamma aan speciaalbieren die ook maandelijks wisselen, blijft het voor bierliefhebbers boeiend om langs te komen.

Bij de tastingmenu worden de bieren zorgvuldig gekozen en komen gekende en minder gekende bieren aan bod.  Niet iedereen is natuurlijk verzot op bier en daarom werden de suggestiewijnen per glas ook uitgebreid.


Overnachten dichtbij - enkele suggesties:

Dichtbij campings

Middelkerke

Reserveren

 
 
 
 
unsplash