"Food and Beer" staan centraal in deze zaak. De maandmenu is steeds verrassend en, indien gewenst, zijn alle gerechten vergezeld van een passend bier, deskundig uitgelegd door de gastvrouw.
Heb je eerder zin in een klassiek vis- of vleesgerecht? Ook deze gerechten worden met veel liefde gebracht.
Gesloten
11:30-14:00 & 17:30-21:00
11:30-14:00 & 17:30-21:30
11:30-14:00 & 17:30-21:00
"Fier op ons bier" is wat deze zaak uistraalt.
Een wisselend aanbod met alle verkrijgbare trappistenbieren, Oude Geuzes, enz. maakt het voor de bierliefhebber steeds boeiend om te komen proeven en genieten.
Iedere maand komen er nieuwe bieren bij ons binnen. Meestal bieren die gepaird worden met één van onze suggestiegerechten.
Uiteraard zetten we deze ook hier graag eens in de kijker! We zijn fier op ons Belgisch Bier, dus krijg je steeds een mix binnenlands bieren.
Met een Geuze als apéritief of bij een voorgerecht kan je nooit missen. Deze nieuwe Oude Geuze is voor het eerst gebotteld in januari 2021. Wij hebben de eer om deze kunnen serveren bij een huisgemaakte pastrami van ree met salade van witte kool.
Aangezien we voor Oude Geuze geduld moeten oefenen, heeft Eylenbosch niet alleen Lambiek, maar hebben ze enkele bieren gebrouwen. Voor wie minder fan is van de oude geuze, hebben we bij ons eerste voorgerecht dit biertje voorzien. Een eerder bitter bier dat toch ook de smaakpappillen prikkelt en mooi in balans is met de kruidigheid van onze pastrimi, de zurige salade.
Ruimtegist is een Microbrouwerij/Brewpub in het historisch hart van Kortrijk. Ze gebruiken zoveel mogelijk lokale producten.
Voor bij ons voorgerecht met coquille, zochten we een evenwichtig bier, zonder te uitgesproken smaken. Het bier mag bij dit gerecht zeker niet overheersen, maar heeft toetsen van citrus, licht bitter en moutig. Een uitstekende doordrinker.
Vleteren Blond mag je niet verwarren met de WestVleteren Trappist.
Dit bier heeft 1 jaar gereipt op eiken vaten. 2 à 3 % whisky werd aan dit bier toegevoegd.
Hierdoor krijgt het een complexe smaak, eerder zoet (honing), eik en vanille die goed samengaan met de houterige barrel aged smaak. Daarom gaat dit perfect met ons wild gerecht: hazerug met crème van butternut,...
Bij een kruidig gerecht kunnen we gaan voor een echte doordrinker, lees dorstlesser, maar variatie en verrassing is in onze biermenu uiteraard zeer belangrijk. Daarom zijn we zo blij deze Piccolo ontdekt te hebben. Een zeer kruidige (7 provencaalse kruiden met o.a. tijm en oregano) tripel die ten volle zijn smaak behoudt naast onze Portugese bouillabaisse.
Een verwarmend bruin bier met robijnrode gloed die de perfecte balans vindt tussen zachte donker aroma’s en subtiel kruidige toetsen.
Ons warme dessert met peer, caramel en crème anglaise doet dit winterbier alle eer aan, maar ook het omgekeerde is waar!
Tot 4 personen kan u heel gemakkelijk online reserveren. Voor meerdere personen mag u ons steeds per mail heerlijkoostende@gmail.com contacteren.
Indien er online geen plaats is, mag u steeds opbellen op 059/490064 om te checken of er eventueel nog mogenlijkheid is om te lunchen/dineren.
online reserveren voor de dag zelf is niet altijd mogelijk, maar bel gerust op om te zien of er nog een plaatsje is!
Copyright © Alle rechten voorbehouden
Bierrestaurant Heerlijk